Een Gouden Handdruk PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Charles Ligtvoet   
woensdag 13 juli 2011 14:48

 

In het zenuwcentrum van Cordaid aan de Haagse Fluwelen Burgwal werden we op 11 juli namens het Cordaid Service fonds ontvangen door programma verantwoordelijke Mieke van Tilburg en Josta ten Broeke (Indonesië portefeuille) om actuele kennis en ervaringen uit te wisselen. Wij van de Stichting Samenwerking Lions Nederland – Indonesië hadden aangekondigd deze gelegenheid tevens te zullen aangrijpen om het resultaat van onze  fondsenwerving voor verdubbeling door Cordaid te zien bevestigen.

Steven de Frel overhandigt cheque van € 16.000 en krijgt gouden handdruk van € 32.000

 

In zijn inleiding ging Steven de Frel,  eindverantwoordelijke voor de fondsenwerving, in op de ongeëvenaarde inzet van zo’n 180 Lions uit het gehele land, die gedurende 12 dagen op de Lionsstand van de Tong Tong Fair in Den Haag lootjes hadden verkocht voor gehandicapte kinderen met een schisis (hazelip) in Indonesië. Met de opbrengst kunnen dezen worden geopereerd en krijgen zij uitzicht op een menswaardiger bestaan, de mogelijkheid onderwijs te volgen en later kans op een maatschappelijke positie. Deze doelgroep leeft op of onder de armoedegrens en vaak in afgelegen gebieden of op eilanden, die doorgaans verstoken zijn van medische voorzieningen. Onze hulp is voor hen zonder meer een Gods geschenk. Vervolgens overhandigde hij een cheque van € 16.000 ter verdubbeling aan Cordaid.

 

De daarop volgende gouden handdruk van Cordaid was veelzeggend. Met de 100% vermeerdering tot € 32.000 kunnen naar verwachting immers meer dan 100 gehandicapte kinderen voor een operatie in aanmerking komen. Hulde aan onze jarenlange partner Cordaid!

v.l.n.r. Josta ten Broeke, secretaris Robbie Dröge, Mieke van Tilburg, voorzitter Charles Ligtvoet, Steven de Frel en penningmeester Ruud de Bruijn

Cordaid liet blijken gelukkig te zijn met onze contacten en activiteiten in Indonesië en ziet daarin een bevestiging van de juistheid van het initiatief nu 13 jaar geleden, om samen met de koepel van serviceclubs in Nederland (SIN) het Cordaid Service Fonds in het leven te roepen. De daarvan uitgaande prikkels hebben het maatschappelijk draagvlak een enorme dimensie gegeven. In een geanimeerde discussie lichtte Cordaid vervolgens het in gang gezette nieuwe beleid toe met betrekking tot Indonesië dat zich thans richt op conflicttransformatie, risicovermindering bij rampen en noodhulp alsmede op ondernemen(microkrediet). Inderdaad een grensverleggende uitdaging voor Lions die met Indonesië samenwerken.

 

Laatst aangepast op maandag 21 oktober 2013 15:16