TTF 2010 PDF Afdrukken E-mailadres

Tong Tong Fair 2010

Onder auspiciën van de jumelage van Lions Nederland met Lions Indonesië hebben traditie get rou w ook dit jaar weer vele Lionsclubs, Lions, Leo’s en andere sympathisanten op de Lions stand van de Tong Tong Fair (voorheen Pasar Malam Besar) op het Malieveld in Den Haag loten verkocht voor het goede doel in Indonesië, t.w. de bekostiging van de operatie van kansarme kinderen met een schisis (hazelip). De verkopers, waaronder 20-jarigen en 80-jarigen, stonden garant voor zo’n 250 “staanuren”! Onze hoofddonor was aanwezig alsook leden van de gouverneursraad. Er waren voor dit evenement zelfs Indonesische Lions overgekomen. De charmante in traditionele “sarong en kebaya” geklede verkoopsters zorgden tijdens hun roosterperiode waarachtig voor een record omzet.

Sarong en kebaya

De Tong Tong Fair had vergeleken met verleden jaar aanmerkelijk minder bezoekers hetgeen de netto opbrengst van de tombola nadelig heeft beïnvloed. Als gevolg daarvan wordt bezien hoe het rendement van onze inspanningen in de toekomst op niveau kan worden veilig gesteld. Nochtans kon dank zij de genereuze donatie van de Van Leeuwen Rietberg stichting en een aanvullende bijdrage uit de stichtingskas naast de substantiële vermeerdering van onze opbrengst door Cordaid, net als verleden jaar een bedrag ad €24.500 aan Indonesië worden overgemaakt. Goed voor de operatie van 50 tot 80 gehandicapte kinderen die straks als herboren een nieuw leven kunnen beginnen! Geweldig.

 

Risa, 5 mnd., vóór en na de operatie

De coöperatie op Bali was overgelukkig met onze bestelling van 9.000 unieke prijsjes (handwerk) voor de tombola. Eindelijk weer eens werk, zo jubelde men. Met het verdiende geld worden vrouwen in staat gesteld aan het economische verkeer deel te nemen. Zo kunnen zij met de aanschaf van b.v. een naaimachine inkomsten verwerven en hun kinderen naar school gaan.

De Stichting Samenwerking Lions Nederland – Indonesië prijst zich gelukkig dat met één actie meervoudige doelen konden worden gerealiseerd. Zo waren de randvoorwaarden aanwezig om op landelijk niveau de saamhorigheid tussen de lootjes verkopende Lions, Leo’s en andere sympathisanten daadwerkelijk inhoud te geven. Bovendien kon de voorgenomen operatie van kinderen met een schisis zowel in Indonesië als in Nederland rekenen op een groot maatschappelijk draagvlak. En tenslotte, de bevordering van de werkgelegenheid in Indonesië gepaard aan de ontplooiing en positieverbetering van de vrouw als nevendoelstellingen, waren en zijn van onschatbare waarde. Een vernuftig concept, waarvan acte.

In 2011 vindt de Tong Tong Fair plaats van 25 mei t/m 5 juni. Zij die de sfeer en de cultuur van het land van onze jumelagepartners willen opsnuiven moeten stellig een bezoek brengen aan dit grootste evenement buiten Indonesië.

Sampai jumpa!

Charles Ligtvoet

Voorzitter SSLNI

 

Loten verkopen?

Registreer jezelf en meld je aan op deze site "Inschrijven TTF 2011"

Operatie sponseren?

Meld je aan bij Steven de Frel | T. 06 412 080 00 ❘ Email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Laatst aangepast op maandag 21 oktober 2013 15:19